Zo werkt TeachBuddy!

Bij TeachBuddy geloven we in de kracht van plezier en samenwerking in het leerproces. Met onze intuïtieve app kunnen scholen een unieke leergemeenschap creëren, waarin leerlingen elkaar ondersteunen en docenten minder druk ervaren. Ontdek hoe TeachBuddy het gemakkelijk maakt om hulp te vragen, waardevolle interacties tussen leerlingen stimuleert en zo bijdraagt aan meer succes voor iedereen.

TeachBuddy app on a smartphone

Welke functionaliteiten heeft de applicatie?

Leerlingen kunnen op een toegankelijke wijze hulp vragen aan medeleerlingen uit hogere klassen. Met een beknopte hulpvraag worden ze snel en moeiteloos gekoppeld – volledig automatisch. Dankzij onze unieke ‘one action’-methode kan elke gebruiker met één actie een waardevolle interactie opzetten.

Zodra een succesvolle koppeling is gemaakt, wordt deze automatisch opgeslagen in het contactenboek van zowel de tutor als de tutee. Van hieruit kunnen leerlingen gemakkelijk vervolgafspraken maken om verder te leren.

Met onze gebruiksvriendelijke datumprikker wordt plannen een fluitje van een cent!

TeachBuddy moedigt leerlingen aan om samen te evalueren en verantwoordelijkheid te nemen voor zowel lesgeven als het beoordelen van succes en omgaan met feedback.

Met beloningen stimuleert TeachBuddy positieve leeractiviteiten. Leerlingen worden beloond voor verworven kennis, bijdragen aan het leren van anderen en voor positief gedrag binnen de app.

Docenten blijven op de hoogte via een overzichtelijk admin-account. Verkrijg inzicht in de voortgang van individuele leerlingen, ontdek welke onderwerpen het meest gevraagd worden en begrijp hoe leerlingen omgaan met specifieke uitdagingen.”

Vraag gratis een demo aan!

Veelgestelde vragen

Voor scholen

Zeker! Veel scholen kiezen ervoor om oud-leerlingen te betrekken bij hun peer-tutoring-programma. Dit creëert een mooie dynamiek waarbij oud-leerlingen hun kennis en ervaring kunnen delen.

Ja, peer-tutoring is geschikt voor alle onderwijsniveaus. Het fundament van een succesvol peer-tutoring project is het vertrouwen hebben in de capaciteiten van je eigen leerlingen.

Met TeachBuddy kunnen leerlingen die extra persoonlijke instructie nodig hebben, terecht bij aangewezen buddies. Hierdoor kunnen docenten zich meer richten op algemene instructies en behouden ze het overzicht via de TeachBuddy app. Bovendien kan de noodzaak voor docenten om na schooltijd beschikbaar te zijn voor aanvullende vragen verminderd worden, aangezien leerlingen elkaar ook buiten schooltijd kunnen ondersteunen via TeachBuddy.

Ja. De gegevens van jouw leerlingen worden uitsluitend bewaard voor het uitvoeren van onze dienstverlening en administratieve doeleinden. TeachBuddy houdt zich aan de richtlijnen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Alle persoonsgegevens worden opgeslagen in een beveiligde database. Voor meer informatie kan je onze privacyverklaring en ons privacybeleid raadplegen.

De kosten variëren afhankelijk van de omvang van je project. Neem voor meer informatie over onze prijzen contact met ons op via info@teachbuddy.com.

Wij kunnen een omgeving voor je opzetten, maar je kan dit ook eenvoudig zelf doen via de volgende link. Zodra je een nieuwe omgeving aanmaakt, nemen we contact met je op om verdere uitleg en ondersteuning te bieden.

Voor leerlingen

Dit regel je via de app. Na het aanmaken van een account kun je tegoed aanvragen bij de beheerder van jouw schoolomgeving.

Dat is niet de bedoeling. Controleer eerst of je mailbox vol is en of de mail niet in je spamfolder is beland. Als je de mail niet kunt vinden, neem dan contact op met onze klantenservice via info@teachbuddy.com of 06-21617536.

Dat is niet de bedoeling. Meestal word je binnen 24 uur ingedeeld. Soms kan het wat langer duren omdat TeachBuddy altijd iemand zoekt die bij jou past. Vind je het te lang duren? Neem dan even contact op met de ondersteuningscoördinator van jouw school via info@teachbuddy.com of 06-21617536.

Maak een account aan met je schoolmail. Nadat je het mailadres hebt bevestigd, kom je in je persoonlijke TeachBuddy account. Vanuit het hoofdmenu kan je klikken op de bovenste knop: ‘Hulp nodig’. Vanaf hier vul je de benodigde informatie in en voilà, jouw hulpvraag is ingediend.

Interesse gewekt? Vraag hier de gratis demo aan!

Homescreen TeachBuddy app