• No products in the cart.

Peer-tutoring op school

Samen leer je sterker, op school!

Wil jij de nodige professionele ondersteuning ontvangen om doelen te behalen en tegelijkertijd sociale gelijkheid op school bevorderen? Welkom bij TeachBuddy, het digitale peer-tutoring platform.

Peer-tutoring zorgt voor betere prestaties

Met ons platform zorg je binnen no-time voor minder stress, betere resultaten, hogere motivatie en meer werkplezier. Niet alleen voor leerlingen, ook voor het management, teamleiders en docenten.  

De 4+1 aanpak

De efficiëntie van een digitale oplossing, met het behoud van persoonlijke aandacht en menselijke ondersteuning.

1. Slimme Matchmaking

TeachBuddy's matchmaking algoritme koppelt de juiste leerlingen aan elkaar.

2. Databank Voor Bijles

TeachBuddy verzamelt data over de voortgang van de bijlessen.

3. Activeren

Leerlingen worden via de TeachBuddy app spelenderwijs gestimuleerd en geactiveerd.

4. Ouderbetrokkenheid

Ouders worden betrokken via een toegankelijk ouder account.

+1. Menselijke ondersteuning

Buddies worden begeleid door een ervaren student-tutor die optreedt als bijles coördinator.

Voor docenten

De werkdruk voor docenten wordt steeds hoger. Dit kan resulteren in een toename van sociale ongelijkheid binnen de klas. Sommige leerlingen hebben immers meer middelen om extra hulp te verkrijgen dan anderen. Met TeachBuddy kun je deze ontwikkeling een halt toeroepen. Werk samen met de best-presterende leerlingen bij jou op school om ervoor te zorgen dat er altijd iemand beschikbaar is voor de leerlingen die net wat meer aandacht nodig hebben. Samen ontlasten we zo alle docenten op jouw school.

Met TeachBuddy als digitale onderwijsassistent kun je individuele begeleiding bieden zonder je docenten nog verder te belasten. Binnen jouw school begeleid TeachBuddy de best-presterende leerlingen en/of oud-leerlingen om op te treden als buddy. Ze ontvangen de beste begeleiding van onze ervaren bijlescoördinatoren. Door een geautomatiseerde evaluatieprocedure waarborgen we de kwaliteit van elke peer-tutoring sessie en leren docenten hun leerlingen op een laagdrempelige manier beter kennen. Zo garanderen we altijd de hoogste kwaliteit.

Peer-tutoring en sociale gelijkheid

Wat doe jij om sociale gelijkheid op school te bevorderen? Peer-tutoring is niet alleen effectief, het vergroot ook de sociale gelijkheid op school. Een overzichtsstudie uit de Teaching & Learning Toolkit van de Education Endowment Foundation (EEF) toont aan dat peer-tutoring niet alleen resulteert in een gemiddelde leerwinst van 5 maanden maar dat leerlingen met een lage sociaal-economische achtergrond en laagpresteerders extra profiteren.

Interesse?

Als schoolleiding stimuleer je actief gelijke kansen en talentontwikkeling. Dit kan allemaal zonder gedoe. Hiernaast hebben we een tijdlijn voor je uitgezet.

Deze scholen gingen je voor

Copyright TeachBuddy. All rights reserved.