Een zelfvoorzienende peer-community op school!

Bij TeachBuddy draait het allemaal om plezier in leren! Met ons simpele software platform kan elke school een eigen leergemeenschap opzetten, waarbij leerlingen elkaar kunnen helpen en leerkrachten meer ruimte krijgen om adem te halen. Ontdek zelf hoe TeachBuddy de drempel verlaagt voor leerlingen om hulp te vragen en zo het succes van iedereen vergroot!

De functionaliteiten van TeachBuddy

De efficiëntie van een digitale oplossing, met het behoud van persoonlijke aandacht en menselijke ondersteuning.

1. Slimme Matchmaking

TeachBuddy's matchmaking algoritme koppelt de juiste leerlingen aan elkaar.

2. planning

Leerlingen plannen gemakkelijk leermomenten in met onze eigen ontwikkelde datumprikker.

3. Evaluatie

Leerlingen worden geactiveerd om hun momenten samen te evalueren in TeachBuddy.

4. Inzicht voor de school

Met TeachBuddy weet je als docent precies waar je leerlingen mee bezig zijn.

Bouw een krachtig ondersteuningssysteem

Creëer een communtiy voor je leerlingen die schaalbaar, betrouwbaar en meetbaar is.

Bied gelijkwaardige Steun

Geef leerlingen de mogelijkheid om op aanvraag ondersteuning te krijgen van hun medeleerlingen, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond of tijdsconflicten.

Vergroot het bereik van docenten
Verminder de werkdruk voor docenten die worstelende leerlingen kunnen doorverwijzen naar peer tutors die functioneren als een verlengstuk van de klas.
Ondersteun jong eigenaarschap

Vorm leerlingen tot vindingrijke peer tutors die iets terugdoen voor hun schoolgemeenschap, initiatief nemen voor hun eigen leerproces en echte probleemoplossers worden.

Ontdek leertrends

Gebruik krachtige analyses, zoals het gebruik van het platform of de tevredenheid van leerlingen, om de impact van je programma te monitoren.

De voordelen van peer-tutoring

Peer tutoring helpt leerlingen om gaten in hun leerproces op te vullen. Door gerichte, peer-led ondersteuning te bieden worden leerlingen geholpen om het leren in de klas te consolideren, vaardigheden te oefenen en misvattingen op te sporen en te overwinnen. Er zijn ook aanwijzingen dat peer tutoring de tutoren de kans biedt om vaardigheden en voorkennis te herzien en beter begrip van onderwerpen te ontwikkelen.

 

Intensieve peer tutoring resulteert in een leerwinst van gemiddeld vijf maanden. Er worden positieve effecten gevonden voor zowel de tutors als de tutees en voor een grote leeftijdsgroep. Alle deelnemende leerlingen profiteren, maar leerlingen die minder goed presteren profiteren meer. Peer tutoring is in het bijzonder effectief als de tutors begeleid worden om te zorgen dat de kwaliteit van de peer-interactie hoog is. In cross-age tutoring blijkt dat een leeftijdsverschil van twee jaar het optimaalst is en dat intensieve blokken effectiever zijn dan langere programma’s.

Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Peer-to-peer en cross-age tutoring is door het ministerie van onderwijs ook aanbevolen en wordt vermeld als keuze B op de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs 

We doen het samen, Peer-to-peer!

Creëer nu je eigen peer-community op school!

Als schoolleiding stimuleer je actief gelijke kansen en talentontwikkeling. Dit kan allemaal zonder gedoe.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief