Wij staan voor kansengelijkheid in het onderwijs.
Wij zijn TeachBuddy.

Krabbel
Blije leerling bij een peer-tutoring les
Ongelijkheid in het onderwijs

Geïnspireerd door onze eigen ervaringen met het aanvullend onderwijs, hebben Thijs Nederlof en ik, Rik Roosenstein, in 2020 TeachBuddy opgericht.

Tijdens mijn studie merkte ik als bijlesdocent op hoe hoog de kosten waren bij commerciële bijlesbureaus. Dit was een financiële last die vele ouders van mijn studenten met moeite konden dragen. Gedreven door mijn verlangen om deze kwestie beter te begrijpen, ben ik eigen onderzoek gaan doen. Ik wilde graag ontdekken hoe scholen omgaan met aanvullende ondersteuning voor leerlingen.

Het werd me al snel duidelijk dat er op veel scholen sprake is van een ‘hulpkloof’. Het probleem is helder: niet alle leerlingen die extra hulp nodig hebben, ontvangen deze ook. Docenten hebben beperkte tijd, leerlingen vinden het vaak intimiderend om hulp te vragen aan medeleerlingen, met name de ouderejaars, en ondersteuning buiten school kan erg duur zijn.

De oplossing!

Thijs en ik kwamen vervolgens een inspirerend concept tegen bij het Laurens Lyceum in Rotterdam: peer-tutoring. Hoe meer we dit idee onderzochten, hoe meer we erdoor gefascineerd raakten. Het idee dat leerlingen elkaar helpen met hun leerproblemen of persoonlijke ontwikkeling, binnen de veilige omgeving van hun eigen school, vonden we een fantastisch concept.

De uitdaging? Het organiseren van dergelijke programma’s kan veel tijd kosten, iets waar veel docenten een tekort aan hebben. En zo werd het idee voor TeachBuddy geboren. Wij hebben een platform ontwikkeld dat de organisatie van peer-tutoring programma’s volledig automatiseert. Hierdoor helpen we de ‘help-gap’ op scholen te overbruggen, zonder extra druk te leggen op de docenten.

De gezichten achter TeachBuddy

Screenshot 2023-08-28 at 12.06.18

Rik Roosenstein

Co-founder
(Business lead)
ThijsNederlofV2

Thijs Nederlof

Co-founder
(Product lead)
MartijnV2

Martijn

Full Stack Developer
Mats Blessing

Mats

Ondersteuningscoördinator & Accountmanager Voortgezet Onderwijs
Screenshot 2023-08-28 at 12.00.33

Samir

Accountmanager Voortgezet Onderwijs
Screenshot 2023-08-28 at 11.59.02

Mandy

Werkstudent Marketing
IMG_1393

Tim de Kraker

Adviseur (IMEC Istart)

Philips Innovation Award - Halve Finale - 2022

Erkenning voor de vijf meest veelbelovende ideeën binnen de competitie. De Philips Innovation Award, de grootste student-ondernemersprijs van Nederland, wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve studenten start-up.

pitchxl logo

Philips Innovation Award - Halve Finale - 2022

Pitch XL is het grootste pitching evenement voor jonge ondernemers in Nederland. Dit evenement, georganiseerd door ASIF Ventures, brengt het hele ecosysteem samen om de volgende generatie startup-oprichters te vieren en te ondersteunen.

Erasmus Enterprise Startup of the Year 2023

Erasmus Enterprise is een samenwerkingsgemeenschap die zich inzetten voor ondernemers. Tijdens de opening van het Entrepreneurial Year 2023 hebben wij deze prijs in ontvangst mogen nemen.

Interesse gewekt in ons? Kom gezellig bij ons werken!

Wij zijn een dynamisch bedrijf, gevestigd op de bruisende campus van de Erasmus Universiteit. Ons jonge en energieke team is onze kracht en trots! Ben je enthousiast om je bij ons team aan te sluiten? Bekijk dan onze openstaande vacatures. Als jouw ideale functie er niet tussen staat, stuur dan gerust een open sollicitatie naar r.roosenstein@teachbuddy.com. We kijken ernaar uit om jouw bijdrage aan ons groeiende team te verwelkomen!