Hoe wij de kwaliteit waarborgen

Zonder het leveren van kwaliteit heeft TeachBuddy geen bestaansrecht. Ons doel is om iedere leerling toegang te geven tot de leerhulp die hij/zij/hen verdient. De buddies spelen hierbij een belangrijke rol.

Hoe bereiken wij dit doel?

Met onze backoffice letten wij voor iedere peer-interactie op de kwaliteit. Dit doen wij door elke evaluatie mee te lezen en onze buddies van tips te voorzien die zij direct, tijdens de bijles, kunnen toepassen. Hoe wij buddies selecteren, wie deze buddies zijn, hoe wij de kwaliteit meten en hoe wij onze buddies trainen, dat lees je hier!

Hoe wij onze buddies selecteren

Buddy bij TeachBuddy word je niet zomaar. Buddies zijn altijd de best-presterende leerlingen, staan minimaal een zeven gemiddeld voor het vak wat ze geven en hebben een grondige sollicitatieprocedure doorlopen.

Voor aangesloten peer-tutoring scholen organiseren wij de buddy sollicitatie in overleg met de school. Voor onze eigen TeachBuddy community hebben wij een vast proces waarbij we kijken naar vakinhoudelijke kennis, didactische basisvaardigheden en bovenal persoonlijke motivatie.

Wie zijn onze buddies?​

Direct via TeachBuddy

Voor bijles via onze TeachBuddy community werken wij zowel met HBO- of WO- studenten als met echte peer-tutors. Zij zijn met zorg geselecteerd op basis van kennis en kunnen, maar ook op basis van persoonlijke motivatie. Zo hebben wij veel buddies die momenteel bezig zijn met een lerarenopleiding.

Via partner scholen

Via onze partner scholen werken wij uitsluitend met peer-tutors van de school zelf. De buddies zijn in dat geval dus medeleerlingen. Peer-tutoring op school brengt veel voordelen met zich mee. Buddies kennen de context van de omgeving het best, staan dicht bij de leerling en de stof, maar ontwikkelen zelf ook belangrijke vaardigheden.

Het monitoren van de kwaliteit

Om de kwaliteit van elke peer-interactie hoog te houden zetten we verschillende middelen in. De belangrijkste is menselijke ondersteuning. Onze buddies hebben vijf dagen in de week toegang tot ondersteuning van de bijlescoördinator van hun community. Dit is een ervaren student-tutor met vakinhoudelijke kennis, maar ook met bewezen didactische vaardigheden. Naast de menselijke ondersteuning werken wij met een zeer geavanceerde backend. Vanuit onze beheer-tool houden we alle inhoudelijke evaluaties bij van zowel leerling als buddy. Is er iets mis? Dan wordt meteen de bijlescoördinator ingeschakeld.

Trainingen

In samenwerking met onderwijskundigen hebben wij voor onze buddies een training ontworpen over het geven van een-op-een bijles. Alle nieuwe buddies krijgen deze training, waarin we uitleg bieden over zowel de theorie als praktijk van lesgeven.

Meld je nu aan via de TeachBuddy Webapp

Heb je een vraag? Neem contact met ons op via info@teachbuddy.com of bel/app naar 06-21617536